Geld Argentinië

De Argentijnse peso (ARS of $) is onderverdeeld in 100 centavos. Voor een euro heb je 17 pesos (november 2016). Kijk voor de actuele wisselkoersen op: www.wisselkoers.nl. In Argentinië is het wisselen van dollars en euro’s bij banken of een casa de cambio (wisselkantoor) heel gebruikelijk. Veel hotels accepteren Amerikaanse dollars.

Pinnen in Argentinië
Op veel plaatsen vind je pinautomaten (cajeros automáticos), waar je met bankpas (Maestro- of Cirruslogo) of creditcard geld kunt opnemen. Pinnen kost wel geld en je kunt slechts een beperkt bedrag per dag pinnen! Neem voor de zekerheid altijd genoeg contanten (in nationale valuta of USD) mee. Excursies kun je vaak in USD betalen.

Veilig pinnen in Argentinië

Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Argentinië dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa. Als dat ook niet mogelijk blijkt, dien je ervoor te zorgen dat je voldoende cash geld en/of een creditkaart meeneemt.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.