Festivals Albanië

Albanië kent de volgende nationale feestdagen: Nieuwjaar (1 januari), Zomerdag (14 maart), Nevruz/ Lentefeest (22 maart), Dag van de Arbeid (1 mei), Dag van Moeder Teresa (19 oktober), Onafhankelijkheidsdag (28 november), Bevrijdingsdag (29 november).

Daarnaast zijn er de islamitische feestdagen zoals de ramadan (van 16 mei tot 14 juni 2018) die afgesloten wordt met Fitr Bayrami, het Suikerfeest (15-17 juni 2018). Iedereen komt bij elkaar voor het vroege ochtendgebed in de moskee. Daarna gaat men eten met familie, buren en kennissen. Iedereen krijgt een of meer cadeaus. De armen krijgen aalmoezen. Ook Aïd el-Kebir, het offerfeest (21 -23 augustus 2018) is vooral een familiefeest.

Ook de christelijke feestdagen zoals Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en Kerstmis zijn nationale feestdagen. De maandag volgend op de feestdag is dan ook een vrije dag.    

      


Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.