Top 5 highlights Myanmar

Een land met een rijk verleden, mooie monumenten en authentieke bevolkingsgroepen. In Myanmar zul je je zeker niet vervelen. Om je reis onvergetelijk te maken en te zorgen dat je niets mist, hebben wij hier de top 5 highlights voor jou op een rijtje. 


1. Bezoek aan de Shwedagon pagode

De schoonheid van deze pagode is zo uniek, dat je een bezoek beslist niet mag overslaan. De wereldberoemde pagode is 98 meter hoog en is bedekt met bladgoud, een indrukwekkend gezicht. Voor boeddhisten is dit heiligste plaats in Myanmar, je zult tijdens je bezoek daarom ook vergezeld worden door honderden pelgrims. 


2. Bagan verkennen op de fiets

Bagan is één van de belangrijkste en indrukwekkendste cultuurmonumenten van Azië. Het gebied is volgebouwd met duizenden tempels, pagodes en paleizen. De beste manier om Bagan te verkennen is natuurlijk op de fiets. In alle rust en op je eigen tempo kun je genieten van al het moois op je heen. Je zult ogen te kort komen.. 


3. Een bezoek aan de Shwesandaw pagode bij zonsondergang

Om je bezoek aan Bagan compleet te maken raden wij je aan om de Shwesandaw pagode te bezoeken tijdens de zonsondergang. Deze pagode staat bekend om zijn uitzichtpunt voor de zonsondergang. Het uitzicht waarop je getrakteerd wordt is niet met woorden te beschrijven. Uit het niets lijken er ontelbaar veel kastelen op te rijzen, 360 graden om je heen. Een waar sprookje. 


4. Beklim Mount Popa

Mount Popa ligt op 1520 meter hoogte en wordt gezien als een heilige berg. De indrukwekkende berg is de woonplaats van 37 nats (geesten) die in de verschillende tempels zijn ondergebracht. De klim naar de top van Mount Popa is behoorlijk, maar een bezoek aan deze berg is meer dan de moeite waard.5. Varen op het Inlemeer

Het inlemeer is 22 kilometer lang en 11 kilometer breed en wordt geheel omgeven door bergen. De beste manier om dit gebied te verkennen is met boot. Op het meer passeer je verschillende vissers, die nog op de traditionele manier vissen, en verschillende traditionele werkplaatsen. Genoeg te zien, houd dus je camera goed vast!

 

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.