Veelgestelde vragen over Namibie

Heb ik inentingen nodig voor Namibië?

Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

Je kiest voor vaccineren bij jou thuis…
Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD.

Voor de reizigers die in Belgie wonen verwijst Koning Aap voor de meest correcte en up to date informatie naar de huisarts en naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat zijn de hoogtepunten van een reis naar Namibië?

Namibië kent verschillende hoogtepunten die vooral in de schitterende natuur liggen. Prachtig is het gebied om Sesriem met de Sossusvlei en Dead Vlei. Maar ook de Fish River Canyon en de Skeleton Coast en Cape Cross met z'n vele, vele zeehonden zijn prachtig!  Het Etosha Nationaal Park herbergt een enorme zoutpan waar grote kuddes wilde dieren in rondtrekken.

Zie je veel wild in Namibië?

Ja zeker. Behalve in het natuurreservaat  Etosha N.P.  zie je ook wel wild onderweg. Er lopen oryxen door de zandduinen van Sossusvlei, giraffen zebra's, koedoes en andere dieren langs de kant van de weg. In Cape Cross zie je een enorme kolonie zeeleeuwen.

Wat is de beste periode om het wild te zien in Namibië?

In Namibië zie je het hele jaar door wild.

Hoe zwaar is deze Namibië groepsreis?

De reis is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De zwaarte wordt voornamelijk bepaald door de redelijk lange afstanden.

Is het mogelijk om deze groepsreis te verlengen ?

Mocht je je reis willen verlengen, dan kun je dit aangeven op je boekingsformulier. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we standaard € 75 per persoon in rekening. Bij de verlenging van je reis kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht (door bijvoorbeeld een andere luchtvaartmaatschappij of boekingsklasse), het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Wij nemen (na ontvangst van je boekingsformulier!) zo spoedig mogelijk contact met je op om de prijs met je te bespreken. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Als je besluit om een reis te verlengen met een door Koning Aap aangeboden arrangement, betaal je geen wijzigingskosten.

Wat is de beste reistijd voor Namibië?

Namibië ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die in Nederland. Wanneer het bij ons dus zomer is, is het daar winter. Vooral in de zomer (onze winter) kan het erg warm worden. In de winter (onze zomer) is het overdag aangenaam warm. ’s Avonds kan het fiks afkoelen. In juli en augustus zijn temperaturen rond het vriespunt in de woestijn eerder regel dan uitzondering. Het Centrale Plateau kent een prettig en gematigd klimaat. De regentijd is van eind november tot april. In het grootste deel van het land valt zelfs dan nauwelijks neerslag. De regen valt in korte maar zeer hevige buien, waarna de zon weer doorbreekt. De conditie van de wegen heeft hier vaak onder te lijden. Kampeer in Namibië nooit in een droge rivierbedding. Een flinke regenbui kan een droge rivier binnen korte tijd veranderen in een kolkende watermassa.

Welk vervoermiddel wordt er gebruikt in Namibië?

Gedurende de rondreis hebben we de beschikking over een goede eigen truck, waarmee we ook op safari gaan in een aantal van de reservaten. Deze wordt ingezet als de groep bestaat uit 10 personen of meer. Bij een kleinere groep kan het zijn dat er een minibus wordt ingezet.

Heb je veel contact met de lokale bevolking in Namibië?

Je komt onderweg regelmatig mensen tegen van de Herero en Ovambo stammen. Erg leuk is ook een optioneel bezoek onder begeleiding aan de townships bij Swakopmund. Je komt daarbij makkelijk in contact met de mensen die, vaak in erbarmelijke omstandigheden, bezoekers hartelijk gastvrij verwelkomen. Veel van de avontuurlijke activiteiten die voor toeristen zijn, worden geregeld door de blanke bevolking.

Spreekt de reisbegeleider Nederlands in Namibië?

De reisbegeleiders in Namibië spreken Afrikaans en Engels.

Welke valutasoort neem ik mee?

Tijdens de reizen Zuidelijk Afrika kun je in alle landen waar je komt betalen met de Zuidafrikaanse Rand. Het beste kun je de 1ste paar dagen dat je in Zuid Afrika bent (aan het begin van de reis) zoveel mogelijk Zuidafrikaanse Randen pinnen. Vraag even na bij je eigen bank hoeveel je per dag uit een buitenlandse geldautomaat mag halen. Houd er rekening mee dat je tijdens de reis niet meer aan geld kunt komen. Neem in ieder geval een paar honderd US Dollars mee in kleinere coupures (10, 20 en 50 USD in coupures die zijn gedrukt na 2004), deze in ieder geval ook voor de visa die je ter plaatse dient te betalen.

Voor de excursies die je wilt gaan maken kun je het beste US Dollars meenemen.

Heb ik een visum nodig voor Namibie?

Reizigers die Zuid Afrika, Botswana, Zambia en Zimbabwe willen bezoeken, moeten beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij thuiskomst.

Voor Zimbabwe heb je een visum nodig. Deze is bij aankomst in Victoria Falls op de luchthaven aan te schaffen of aan de grens. Deze kost USD 30. Ook voor Zambia heb je een visum nodig. Deze wordt aan de grens gekocht. Kosten hiervoor bedragen USD 50. We adviseren je dit bedrag in USD mee te nemen.

Indien je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt dien je zelf bij de desbetreffende ambassade(s) na te gaan of een visum voor jou voor de desbetreffende landen wel of niet vereist is. Indien het wel vereist is verzoeken wij je vriendelijk dit visum zelf te regelen.

Wat moet ik op deze reis zeker meenemen?

Neem dunne kleding mee, liefst in natuurkleuren. Het dragen van felle kleuren is in de nationale parken uit den boze! Voor 's avonds is een hoog gesloten T-shirt met lange mouwen of een dunne coltrui handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een trui of een sweater mee en een regenjack. Tijdens deze reis kan het zo zijn dat je op één dag zowel regen als mist als stralende zonneschijn hebt. Het is dan ook noodzakelijk om op alle voorkomende weertypes te zijn voorbereid. Zorg dat je dan een paar truien of een fleece jack meeneemt. Een paraplu is handig zowel tegen de regen als tegen de felle zon. Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur, reservebatterijen, zaklamp, zakmes (niet in je handbagage),  een kleine voorraad houdbare snacks en snoep, wekker (opwindbaar of op batterijen), schrijfwaren, boeken, paspoort, voldoende geld, kopieën van paspoort, reisverzekering, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, je agenda met belangrijke adressen, een goede reisgids, handdoek en eventueel een leeslampje op batterijen. Neem zo weinig mogelijk elektrische apparaten mee.

Voor de internationale groepen geldt: neem verder ook mee: een slaapzak, eventueel met lakenzak. Zoals gezegd worden de tenten en de slaapmatjes voorzien door onze agent.

Dit alles verpak je het liefst in een weekendtas of rugzak. Harde koffers zijn op dit soort reizen lastig te vervoeren. Harde koffers kunnen met geen mogelijkheid mee in de safari-truck. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel kopen, die je onder je kleding kunt dragen.

Zorg dat je bagage niet te zwaar is. Het maximum dat op het vliegtuig mee mag, 20 kg, is bij lange na niet nodig. Tijdens de reis zul je zeker het een en ander aan souvenirs kopen en dan zeul je al snel veel te veel mee.

Heb ik bereik met m'n mobiele telefoon?

Ja, zeker in de stedelijke gebieden zal er meestal bereik zijn. Vraag verdere details na bij je telefoonprovider.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.