Reizen naar Noord-korea

Noord-Korea reizen: op vakantie in een verborgen land

Door Noord-Korea reizen; het is misschien niet het meest voor de hand liggende idee, maar het gesloten land is een even mysterieuze als fascinerende bestemming. Alle bezienswaardigheden die in het teken staan van het socialisme en (voormalige) leiders, het mooie bergachtige landschap met rivieren en watervallen, de vele (collectieve) boerderijen en de streng bewaakte grens met Zuid-Korea… Wie naar Noord-Korea op vakantie gaat, maakt kennis met een boeiend land dat weliswaar nog steeds in het teken staat van de zogenaamde Juche-ideologie, een variant van het communisme die werd bedacht door de overleden Kim Il-sung, maar daarnaast volop te bieden heeft op bijvoorbeeld het gebied van natuur en infrastructuur.

Juche, een politieke ideologie en sterk verbonden met het communisme, werd door de voormalige Noord-Koreaanse leider Kim Il-sung bedacht en houdt onder meer in dat het volk moet worden aangevoerd door De Grote Leider, zoals Kim Il-sung destijds werd genoemd, zonder bemoeienis van buitenaf. Hij werd opgevolgd door de eveneens inmiddels overleden Kim Jong-il (De Geliefde Leider), die op zijn beurt is vervangen door zijn jongste zoon Kim Jong-un (de Opperste Leider van de revolutionaire strijdkrachten). Tijdens je rondreis door Noord-Korea zul je meer dan eens worden geconfronteerd met deze namen, want veel bezienswaardigheden in het land, met name in de hoofdstad Pyongyang, zijn gerelateerd aan de leiders en Kim Il-sung in het bijzonder. Voorbeelden daarvan zijn de enorme ‘reclameborden’ met daarop zijn afbeelding, de toren die de Juche-ideologie eert en het enorme beeld van Kim Il-sung. Verder zijn de metrostations in de hoofdstad zeker ook een bezoek waard.

De trekpleisters die je in Noord-Korea tijdens je vakantie bezoekt, hebben uiteraard niet allemaal direct te maken met het socialistische regime. Zo tref je in Nampho een kilometerslange afsluitdijk, kom je op het platteland oog in oog te staan met landarbeiders die op de collectieve boerderijen aan het werk zijn, bezichtig je een aantal mooie tempels en kun je het mooie heuvelachtige landschap met onder andere fraaie natuurgebieden en stranden bewonderen. Kortom: wie in Noord-Korea gaat reizen, kan zich laten verrassen in meerdere opzichten!

resultaten gevonden

  • {{txt}}
{{trip.Title}}

{{removeDaysInTitle(trip.Title)}}

{{trip.LabelTexts.join(', ')}}

{{trip.Intro}}

{{trip.Duration}} Dagen

Vanaf € {{trip.HighestPrice | number:0}} € {{trip.FromPrice | number:0}}
REIS START EIND AANTAL DAGEN OPMERKINGEN PRIJS
{{trip.Title}} {{removeDaysInTitle(trip.Title)}} {{trip.StartDate | date:'dd/MM/yyyy'}} {{trip.EndDate | date:'dd/MM/yyyy'}} {{trip.Duration}} Groepssamenstelling Vanaf € {{trip.FromPrice | number}}

Vanaf

€ {{trip.HighestPrice | number}}

€ {{trip.FromPrice | number}}

Vanaf
€ {{trip.FromPrice | number}}
Lees meer
Bezig met laden...
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.